Prioriteiten stellen

“Wat wil je nou echt?” Dé vraag die steeds maar weer boven tafel komt. ìk wil tussen de koeien, daar ligt mijn passie! Dat is iets dat in elke vezel van mijn lijf zit en iets waar ik geen seconde over na hoef te denken. Datgene wat je zo graag wilt, maar wat steeds verder weg lijkt te raken. Ik ben de laatste jaren met allerlei andere dingen bezig geweest, die nodig waren als reserveplan. Want dat reserveplan was nodig, kreeg ik steeds maar weer te horen.

Ik heb een aantal jaren in een soort van overlevingsmodus gezeten, constant maar gaan, in de volste overtuiging dat van alle ballen die ik in de lucht gooide er een paar zouden blijven zweven. En net nu mijn creatiefste plan zo goed als klaar is, komt er licht aan de horizon.  Dat betekent dat ik heel binnenkort de overlevingsmodus uit mag zetten en weer mag gaan doen wat ik het allerliefste doe: boer zijn.

Het nieuwste project dat ik de laatste tijd heb uitgewerkt, is in mijn ogen echt de moeite waard en het liefste zou ik het nu met de wereld delen. Dat project vergt echter wel de nodige tijd van mij en niet eenmalig, maar week in, week uit, het hele jaar rond. Als je iets doet, moet je het goed doen en er voor de volle 100 procent voor gaan. Dus als mijn nieuwe project naar buiten komt, dan moet ik rust in mijn hoofd hebben en de tijd om de beloftes die ik maak, waar te maken. Nu sta ik voor de keuze: OF de focus op het nieuwe project en verzaken op de boerderij, OF kiezen voor de koeien, waar ik samen met Albert en onze kinderen een toekomst mee wil hebben (en over een tijdje alsnog dat project van nu kunnen realiseren). De keuze is niet zo moeilijk: ik kies voor het boer zijn. Dus daar gaat de focus de komende tijd naar toe! Als dat project zo goed is als ik denk dat het is, dan komt dat op een later tijdstip wel.

Mensen om je heen hebben die in oplossingen denken in plaats van bedreigingen, geeft niet alleen rust, maar geeft ook weer nieuwe energie. Ik ben heel dankbaar dat ik die mensen om mij heen heb. Op dit moment ben ik niet alleen trots op de boerenstand van Nederland, maar bovenal trots op de fijnste familie die ik me maar wensen kan!

Dank je wel lieve papa, mama, Marieke en Albert dat jullie achter mij blijven staan en me op scherp zetten als dat nodig is, vooral nu! Het is niet altijd even makkelijk, maar ik ben onwijs trots op wat wij samen allemaal bereiken. 

Excuus aan iedereen die ik nieuwsgierig heb gemaakt naar mijn nieuwe project. Het komt voor nu op de plank. Als straks alles in rustiger vaarwater is gekomen, ga ik er zeker weten mee verder. Ik vind het belangrijk om het boeren verhaal te vertellen, te laten zien hoe het er op een boerenbedrijf aan toe gaat en dat de agrarische sector heel waardevol is voor de gehele maatschappij.

Voor nu kies ik voor de koeien, voor mijn familie, mijn gezin, de boerderijeducatie, de excursies en ook nog voor mijzelf :) Hopelijk begrijpen jullie dat. Dus morgen helaas… geen Tijd voor Max…

8 antwoorden
 1. Siebert
  Siebert zegt:

  Goed plan. De beste neventak is de hoofdtak. De tweede tak komt dan later vanzelf uit voorspoed en niet uit nood. Succes en een rustige Kersttijd toegewenst..

  Beantwoorden
 2. Dineke de Graaf
  Dineke de Graaf zegt:

  Goed van je dat je voor jezelf en je gezin kiest! Ondertussen kun je lekker je nieuwe project helemaal uitdenken en dat op een beter moment openbaar maken en er dan voor gaan. Succes met alles wat je doet!

  Beantwoorden
 3. Ingrid bloo
  Ingrid bloo zegt:

  Beste Agnes. Je kent me niet maar onze boerderij zit in hetzelfde schuitje als de jouwe. Ook hier grijp je alles aan om maar het hoofd boven water te houden. Dat vreet energie. Telkens weer wat nieuws bedenken. Wat fijn voor jullie dat er iets is gekomen waardoor je toch de focus op je basis, de koeien, kunt richten. Ik wens je daarbij heel veel succes en hoop op goede tijden voor ons allemaal waarbij we al onze energie weer volledig op onze boerderij kunnen richten. Groet Ingrid Bloo.

  Beantwoorden
 4. Anneke van der Woude
  Anneke van der Woude zegt:

  Hallo Agnes , je hebt groot gelijk , wens jou en je gezin de rust en het plezier in Boer te zijn met je gezin . Stap voor stap kom je er wel . Je hebt een prachtig bedrijf en dat neemt niemand je af . Wens je alvast fijne feestdagen en een gezond 2020 toe . Met vriendelijke groet , Anneke van der Woude

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *